Mooie sessies van Powderblue en
Bright Blue Gorilla in BRTO-studio Bergen op Zoom

Jos van den Boom, de grote man achter Crossroads en BRTO-radio schreef een verslag van de sessie die Powderblue en Bright Blue Gorilla afgelopen woensdag verzorgden in de BRTO-studio in Bergen op Zoom.
De opnames van Powderblue zullen worden uitgezonden op vrijdag, 10 mei 2002, tussen 21.00 en 22.00 uur. Die van Bright Blue Gorilla op vrijdag, 26 april 2002, tussen 21.00 en 22.00 uur.

POWDERBLUE
Powderblue toonde in een uitstekende set van ruim 35 minuten aan dat de enthousiaste reacties op hun in februari verschenen CD "So much to cover" (onlangs zelfs uitgeroepen tot Radio 2-cd) volkomen terecht zijn en dat de groep ook live in staat is het publiek te beroeren. En dat deed ze niet alleen met eigen liedjes maar ook met een paar voortreffelijke covers, zoals Joni Mitchell's "Carey" en "I'll fly away " van Gillian Welch uit de soundtrack "Oh Brother where are thou".

BRIGHT BLUE GORILLA
Robyn Rosenkrantz en Michael Glover vormen al bijna 11 jaar een gelukkig paar. In die jaren deden ze, al dan niet samen met elkaar, de meest uiteenlopende dingen: acteren, jingles inspreken, schrijven, regisseren, voice-overs, noem maar op! En naast dat alles toerden ze onder de naam Bright Blue Gorilla zowat de hele wereld rond, deelden zij het podium met grote artiesten als Richard Thompson, Suzanne Vega, Mary Black, Luka Bloom en Townes van Zandt en leverden zij tot heden 6 cd's af, waarvan LOTUS hun nieuwste is. Dat vele toeren, waarbij Nederland regelmatig als uitvalsbasis werd gebruikt, leverde Robyn en Michael een flinke doses buhne-ervaring op en dat was woensdag j.l. te merken in de BRTO-studio. Binnen de kortste keren werd het publiek door het uitdelen van allerlei vreemdsoortige "rammelaars" in het muzikale spel betrokken. Dat de muziekliefhebbers in de zaal het optreden van BBG erg kon waarderen bleek wel na afloop. In een mum van tijd wisselden talrijke BBG-cd's van eigenaar en nu al zijn er op de Crossroads-redactie verzoeken binnen gekomen om het duo later dit jaar (in het najaar toeren ze opnieuw door Nederland) nog eens terug te laten komen.

KOMENDE SESSIES:
Woensdag, 29 mei 2002 Astrid Young en Eugene Ruffolo Dinsdag, 18 juni 2002 Lynn Miles (met band) en Helma Sawatzky