CD-presentatie Ambrozijn groot succes

tekst Henk, foto's Ronald Rietman

Op twee na kwamen ze allemaal voorbij, die prachtige nummers van Botsjeribo, het nieuwe album van de Vlaamse groep Ambrozijn (zie ook onze cd-recensie). Fraaie songs als The Days in Robin's house, Jésus qui joue l'accordéon en The disciple song (met Vandenabeele op piano) werden afgewisseld met swingende instrumentalen als Moving Cloud en Doedelyoudo. Van de vijftien nummers op Botsjeribo bleven enkel Party at Mrs Garriocks en de titelsong achterwege. De cd-presentatie in het Tilburgse Paradox was een groot succes voor het Folkcafé, een initiatief van het Route-festival (voorheen International Folkfestival Tilburg). Muziekpodium Paradox in Tilburg was zondagmiddag met meer dan honderd bezoekers behoorlijk vol. Violist Wouter Vandenabeele oogde vermoeid na een nachtelijk optreden met Olla Vogala in Maastricht, maar schitterde toch weer als vanouds.


Image

Accordeonist Wim Claeys roerde zijn mondje weer aardig, ook op de jew's harp.

Image
Gitarist Tom Theuns deed in dit nieuwe repertoire met zijn zang al snel de vorige Ambrozijn-zanger Ludo Vandeau vergeten.

Image
Het Folkcafé-concert van komende maand is opnieuw een cd-presentatie. Dan, op zondagmiddag 21 november, stellen de jeugdige folkrockers van AedO hun debuut-cd voor.