Ronkende elektrische gitaren op Blue Highways
De vijfde editie van het Blue Highways festival in Utrecht was afgelopen zaterdag goed bezocht. Meer bezoekers dan vorig jaar was de indruk van de delegatie van www.altcountry.nl die op hun site uitvoerig verslag doet van het americana-festival in Vredenburg. Conclusie: …"Het festival bood voor elk wat wils, en ook was er een aangename mix van gevestigde namen en aanstormend talent. (…) Wel lag de nadruk deze keer wel erg op ronkende elektrische gitaren. Maar zo is er altijd wat te zeuren, want in de vorige editie waren er weer te veel singer-songwriters. Ook over het geluid in de grote zaal, dat nog wel eens voor problemen wil zorgen, hebben we deze keer geen klachten. Hoewel het - zo leerde een rondvraag - sterk afhangt van de plaats waar je zit of staat"….

Alt.country houdt niet van half werk. Peer Bataille, Pluup Bataille en Hugo Vogel zagen alle 17 concerten. Ze hoorden en zagen ondermeer ' een levende countryrock-legende, dreigende Gibsons, een Parade-act, een meisje met paardenstaarten, klei en mest uit Kentucky en zelfs headbangers'.

Als hoogtepunten worden genoemd Rodney Crowell en Fred Eaglesmith. Maar ook te spreken zijn ze over Alison Moorer (intesne rockset!), Joy Lynn White, Reckless Kelly (perfecte live band), Tisj Honojosa, Drive by Truckers en Chris Hillman cs (loepzuivere samenzang). Bobby Bare jr. - vorig jaar nog dé sensatie in de kleine zaal - viel op het grote podium tege. Lees het volledige verslag de site www.altcountry.nl.