Afgelopen vrijdag speelde de Roosendaalse folkrockband Squander Squad in het Roosendaalse muziekcafé Wally's Place. Journalist Willem Jongeneelen schreef voor BN/De Stem een bijzonder enthousiaste recensie, waaruit we hieronder citeren:

Een aantal Roosendaalse muzikanten zag tijdens een bevrijdingsfestival in Den Bosch een folkband spelen en het dak eraf gaan. (...) Na een aantal biertjes zeiden ze: „Dat gaan wij ook doen!" Eigenlijk een grap. Maar niet voor de eigenaar van muziekcafé Wally's Place. Hij boekte de band voor de Roosendaalse folkroute en zo had Squander Squad al een optreden nog voor ze officieel bestond.

In twee maanden tijd werden er songs van onder meer The Pogues, Flogging Molly en Kaizers Orchestra ingestampt en ontstonden er zowaar ook al snel de eerste eigen songs. (...)  Het optreden tijdens die folkroute was een doorslaand succes. Er zat niets anders op dan door te gaan met het maken van op Ierse leest geschoeide folkpunk met een hoog feestgehalte.(...)

(...) De strak in de hoogste versnelling gespeelde folkrock en de dronken zeemanswalsjes missen hun doel niet. Als ook de blazers (sax, trompet en soms trombone) invallen is het feest compleet. Direct ambiance. Vreemd is het eigenlijk niet dat de band zoveel succes heeft. Dat is niet alleen te danken aan het aanstekelijke karakter van het repertoire, dat inmiddels al voor de helft uit eigen songs bestaat, dat komt ook omdat er achter deze Squad vier prima muzikanten van de al vijf jaar lang als veelbelovend te boek staande dansformatie Wicky schuilgaan. De groep wordt aangevuld met blazers uit onder meer Kaas en Glance en de moordstrot van zanger Jasper van den Bosch, waarvan we binnenkort meer gaan horen in zijn groep Purple Poodle. Deze 23-jarige zanger heeft lef, een uitstekend bereik en al zijn tanden nog. Shane MacGowan van The Pogues, wiens ‘Fiësta' de eerste set feestelijk afsluit, kan jaloers op hem zijn. (...)

(...) Als het bier en de whisky hun werk gedaan hebben, slaat de tweede set songs zelfs nog meer aan en rollen de eerste rijen publiek over elkaar en de monitoren heen. (...) Natuurlijk breekt er ook af en toe een snaartje bij deze Roosendaalse feestbeesten. Dat belet kroegeigenaren niet Squander Squad altijd terug te vragen. Succes verzekerd.