De Nobelaer in Etten-Leur was zondagavond compleet uitverkocht bij Een Schot in de Roos een benefietavond in Schotse sferen tbv een stichting die vakanties organiseert voor terminaal zieken. Het was een lokaal initiatief van Joop Biegelaar en zijn vrouw Lieke de Jong, de centrale figuren van het vijfkoppige Burns Out. Deze groep speelt Schotse folk en vormde de spil van de avond. Dieter van den Bergh was erbij voor het Brabants Dagblad en concludeerde in zijn artikel dat het programma zijn naam eer aan deed.

De opbrengst ging in zijn geheel naar Stichting Mijnsheerenland, die op het landgoed Les Gaillards (‘de sterke mannen') in de Franse Auvergne speciale vakanties voor terminaal zieken verzorgt, onder het motto ‘Sterf niet voor je doodgaat'. (‘Het had het levensmotto van Robert Burns kunnen zijn', zoals Van den Bergh schreef). Aanstaande maandag 12 september zendt de NCRV op Nederland 1 De Sterke Mannen (Les Gaillards) uit, een documentaire van Marco van Klaveren en Joost Seelen over Stichting Mijnsheerenland.

Hier nog een passage uit het artikel van Dieter van den Bergh:
...Schotse sferen. Wat heb je daar voor nodig? Doedelzakken, violen, kilts, een whiskybar (de ‘Burns Inn'), berglandschappen en hooglanders en natuurlijk Robert Burns, de nationale dichter, wereldberoemd van de klassieker Auld Lang Syne, en inspirator van Schotlandfanaten Burns Out. Theatrale uitstapjes, met in de hoofdrol een échte Etten-Leurse Schot, werden afgewisseld met traditionele folk en gearrangeerd - soms gelukkig vertaald - werk van de 18e-eeuwse Burns. In tegenstelling tot de reputatie van deze Schot - die veertien kinderen had bij elf vrouwen en op 37e jarige leeftijd stierf - toonden de muzikanten van Burns Out zich wat braafjes en ingehouden. Muzikaal spannender werd het met de inbreng van enkele genodigden, zoals het professionele Bredase folkpaar Guy Roelofs (bekend van onder meer MAM, Moira en GROND) en Jenny van Diggelen, alias het duo Gweedore, dat met sprankelend gitaar- en tin whistle-spel aantoonde dat Ierse volksmuziek toch wat ruiger en swingender klinkt. Voor meer kippenvel zorgde Geery Staal en Cor Westbroek met een staaltje trance op de hurdy gurdy (draailier), een opzwepend oerinstrument dat in Europa nota bene zowat alleen in Schotland niet voorkomt....