-door Mirjam Adriaans, foto's Ronald Rietman-
De Celtic Night Nuenen (georganiseerd door het Iers Sessie Festival) mocht gisteravond na enkele keren uitstel en een online editie dan toch eindelijk weer live en met publiek plaatsvinden in Het Klooster. De opzet is eenvoudig: eerst twee bands, in dit geval Stevie's Feet en Duo Praet-Masure, en dan een sessie. Dit alles wordt op plezante wijze aan elkaar gepraat door Stef van den Boogaard uit Turnhout. Een impressie in beeld:

Zowel bezoekers als muzikanten zijn blij dat er gespeeld kan worden, dus wordt er aandachtig geluisterd naar de lokale formatie Stevie's Feet (genoemd naar de pootjes van een hond) die met enthousiasme jigs en reels, een paar meezingers en een humoristisch verhaal ten gehore brengen.

Stevie's Feet
Stevie's Feet
Stevie's Feet
Stevie's Feet

Vervolgens is het aan Duo Praet-Masure, dat eind 2019 voor het laatst samen speelde, om deze avond te laten horen dat ze de muzikale draad van aanstekelijke Keltische deunen, Galicische muiñeiras en triestige maar mooi gezongen luisterliedjes (o.a. Nancy Spain) over de liefde graag weer uitermate vakkundig en met veel plezier oppakken. 

Duo Praet-Masure
Duo Praet-Masure
Duo Praet-Masure
Duo Praet-Masure

Tenslotte worden een paar tafels bij elkaar geschoven voor een overtuigende sessie na afloop, waar een flink deel van de bezoekers nog even voor blijft zitten om na te genieten met een drankje. 

Sessie rond de tafel
Sessie rond de tafel

 

Sessie rond de tafel
Sessie rond de tafel