.. op het terrein van kasteel de Keukenhof in Lisse. In het weekend van 4, 5 en 6 augustus vond daar een groot middeleeuws, fantasy, gothic en pagan evenement plaats. Mét natuurlijk de nodige folk-invloeden.

Castlefest is een evenement ter ere van de Keltische zonnegod Lugh, aan wie het oogstfeest Lughnasadh gewijd is. Alles is er totaal in sfeer: de talloze kraampjes zijn versierd, er wordt middeleeuws eten verschaft en iedereen is verkleed. Er is genoeg te doen om het weekend te vullen!

castle fest kraam
Een kraampje op Castle Fest

Zo treden er verschillende (folk)bands op. De populaire Duitse band Faun levert haar bijdrage aan het festival, evenals de ‘neo- celtic pagan folk' band Omnia. Ook Rapalje, Kelpia, Thirsty dog, Fanach en Sirocco vertegenwoordigen de folk op Castlefest, en het leukste is: elke band doet dit op zijn eigen manier. En er is niet alleen genoeg muziek, maar dus ook genoeg tijd om te dansen! Hier is dan ook aan gedacht: Balfolk gaf twee dansworkshops, zodat iedereen mee kon doen.

rapalje
Rapalje

Wie moe is van het dansen hoeft zich in ieder geval niet te vervelen. Er is genoeg te doen! Er zijn zwaardvechtshows, verschillende workshops, en natuurlijk de grote markt met zijn vele standhouders. Wegens te veel wind moest hij een dag verplaatst worden, maar Flames of Chaos zorgde ook voor een grote vuurshow om naar te kijken. Je favoriete fantasyschrijvers en -artiesten zijn aanwezig, er is een tent vol spelletjes en een modeshow. Er is eveneens aan de kinderen gedacht. Allerlei narren en jonkvrouwen staan voor hen klaar om ze de middeleeuwse vaardigheden te leren die ze nodig hebben om tenslotte tot ridder geslagen te worden.

De nadruk wordt bij dit evenement gelegd op de Middeleeuwen, zoals je kunt zien bij o.a. ambachtsgroep de Zwarte Zwaan, re- enactmentgroep de ridders van Pendragon en Jannes de goochelaar. Zij proberen een beeld te scheppen van hoe de mensen in de Middeleeuwen leefden.        
Bovendien laten de mensen op Castlefest je graag kennis maken met nieuwe dingen. Heb je je altijd al afgevraagd hoe dat nou precies zit met die natuurreligies? Ben je benieuwd of het eigenlijk moeilijk is om didgeridoo te spelen? Is LARP (Live Action Roleplaying) echt zo raar als het er uit ziet? Op Castlefest vind je antwoorden op al je vragen die in het alternatieve wereldje thuishoren.

Castlefest is een evenement dat oog heeft voor detail en dat maakt de sfeer zo ontzettend gezellig. Er is genoeg te doen voor jong en oud, maar het belangrijkste is: er is echt het gevoel van saamhorigheid. De hippies, neo- Kelten en folk- liefhebbers zijn nog lang niet uitgestorven, en zij verenigen zich volgend jaar weer op Castlefest 2007!

Door Catheleyne Creusen

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op www.castlefest.nl.  
Wilt u ook naar Castlefest? Houd het eerste weekend van augustus 2007 vrij en houd de website in de gaten voor informatie!