foto: Martijn Lieffers
Drie dagen lang was de achtertuin - of ‘cow field' zoals de zanger van Flogging Molly zo mooi zei - van het Lieropse jongerencentrum Nirwana de plek waar zich het jaarlijkse Nirwana's Tuinfeest voltrok. Vijftienhonderd liefhebbers zorgden zaterdag voor een uitverkochte tweede festivaldag en bij de afsluitende Amerikaanse Ieren van Flogging Molly ging het er feestelijk aan toe.

Nirwana's Tuinfeest staat voor veel bier, een afgeladen festivalcamping en vooral veel harde muziek. Maar bijvoorbeeld ook Wirreldvolk, en zoals gezegd Flogging Molly en de feestmuziek van Band zonder Banaan.

De recensent van het Eindhovens Dagblad constateert dat vooral de fans van heftige rock en metal dit jaar hun lol op kunnen. Nashville Pussy, Gorefest, Clawfinger, noem maar op. ..."Toch", zo schrijft hij, "scoren de feestbeesten het best op Nirwana. En dat gegeven omarmen de heren van Flogging Molly dankbaar. Hun feestpunk met Ierse invloeden werkt als een elixer op de toeschouwers. Geen slechte keuze dus dat feestbands bij uitstek WC Experience en Band Zonder Banaan de volgende en laatste festivaldag mogen afsluiten"

flogging molly
Flogging Molly op Nirwana's Tuinfeest