Na de release van twee singles Will I Wake en Golden Pavilion vorig jaar, is het nu eindelijk tijd voor een nieuw nummer van I am Oak. Between Worlds, vanaf vandaag overal verkrijgbaar, is de eerste nieuwe single in 2019, en er volgt nog meer van de Utrechtse indie band. Naast de release van de single heeft de band ook een tour door Duitsland aangekondigd in oktober.

Between Worlds gaat over het zoeken naar een brug tussen twee werelden. Het lied beschrijft het gevoel dat je kan krijgen wanneer je even niet meer precies weet waar je nou mee bezig bent, of waar je heen moet. Thijs Kuijken over het nummer: “Een van de aanleidingen voor de tekst is mijn ervaring met het wonen in twee verschillende landen. De afwisseling is prettig, maar de keerzijde is er ook. Door altijd maar heen en weer te zweven tussen die twee plekken krijg ik af en toe het gevoel niet helemaal aanwezig te zijn op beide plekken, en er daardoor tussenin beland te zijn.

Er zijn qua geluid twee ‘werelden’ te horen die in Between Worlds samenkomen. Ze nemen om en om de voorgrond waardoor je tussen beide werelden heen en weer geleid wordt.

De video (klik hier) voor Between Worlds is gemaakt door Thijs Kuijken (I am Oak) zelf. Het maakproces duurde twee volle weken, en dat terwijl hij het eigenlijk ‘simpel’ wilde houden deze keer. Het resultaat is even prachtig als hypnotiserend. Voor de video gebruikte hij zelfgemaakte foto’s waarmee een soort caleidoscoop gecreëerd wordt waar de kijker doorheen reist.

I am Oak heeft ook een tour door Duitsland aangekondigd. Ze spelen de volgende shows:
17/10   Kassette, Düsseldorf                                        
18/10   Musikbunker, Aachen                                      
19/10   Cafe Nun, Karlsruhe                                        
20/10   Hafen 2, Offenbach                                        
21/10   Volksbühne am Kaulenberg, Halle/Saale        
22/10   Knust, Hamburg
23/10   Tower, Bremen
24/10   BiNuu, Berlin
25/10   Altes Wettbüro, Dresden
26/10   Wohnzimmerkonzerte, Magdeburg
27/10   Pension Schmidt, Münster
Koop je tickets via www.snowstars.nl/shows.

Between Worlds is nu beschikbaar via Spotify, Apple Music, Deezer, iTunes en Bandcamp.