Jack Poels, bekend als voorman van Rowwen Hèze, tekent bij Snowstar Records voor zijn eerste soloalbum. Het onafhankelijke label uit Utrecht brengt al 16 jaar kwalitatieve indie en americana muziek uit van artiesten als I am Oak, Kim Janssen en broeder Dieleman. Om de nieuwe samenwerking te vieren, is vandaag de eerste single Elf oaver elf uitgebracht, samen met de aankondiging van album Blauwe Vear dat op 27 maart zal uitkomen.

Jack Poels (62, America, Noord-Limburg) is bekend als zanger/gitarist van Rowwen Hèze (opgericht in 1985). Na vijfendertig jaar hoogtepunten (prijzen, internationale festivals, tours en een oeuvre vol hits waarvan er dit jaar maar liefst zeven in de Top2000 genoteerd stonden, afkomstig van 23
albums die bij elkaar bijna een miljoen stuks verkochten) komt Jack Poels op 27 maart met zijn allereerste soloalbum. Hij wordt live bijgestaan door Jan Hendriks (Doe Maar) en Bart Jan Baartmans. De begeleiding is klein waardoor de poëtische teksten nog meer opgloeien en licht werpen op de soms duistere wegen van het leven.

Het album Blauwe Vear bevat 12 Nederlands/Limburgstalige ballades, die wijsheid ademen, kleurvelden schilderen en getuigen van oprechtheid. Liedjes die fans van het rustige werk van Rowwen Hèze dolenthousiast zullen maken. Blauwe Vear is een openhartig album vol ingetogen americana muziek met kleine woorden over grote emoties. Geen polka of tex-mex, maar melancholie en weemoed; akoestische luisterliedjes van een man met een gitaar en een verhaal.

Blauwe Vear verschijnt op Snowstar Records uit Utrecht, dat al 16 jaar indie, singer/songwriter en americana uitbrengt. Labeloprichter Cedric Muyres: "Voor mij is deze release zeer persoonlijk. Ik vind dit prachtige album extra bijzonder omdat ik -in Limburg- opgegroeid ben met de muziek van Jack. Hij heeft wat mij betreft het mooiste Nederlandstalige lied ooit geschreven (‘De Peel in Brand’), dus ik vind het een eer om dit americana-album uit America uit te mogen brengen”.

Jack Poels, foto Han Ernest
Jack Poels, foto Han Ernest


Vandaag (10 januari 2020) verschijnt eerste single Elf oaver elf. De muziek van Elf oaver elf is gebaseerd op Virginia May van Gregory Alan Isakov. Jack licht toe: “In de tekst van Virginia May las ik over een zoeklicht, een baken. Toen moest ik denken aan de foto’s die ik hier al jaren maak in mijn tuin van de kerk hier in het dorp. Het uitzicht is er altijd, onder alle weersomstandigheden. ’s Zomers loop ik in de schaduw van de kerktoren door het dorp en ’s nachts op de terugweg kijk ik omhoog hoe laat het is. Als ik op reis ga probeer ik vanuit de trein nog ’n laatste glimp op te vangen. De torenspits is een baken in weer en wind. Dat geeft houvast. Ze doet de tijd stilstaan. Het liefst op elf over elf."

De nieuwe single Elf oaver elf is nu beschikbaar op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp, (klik hier). Een verzameling van de foto's die Jack noemt, is te bekijken op YouTube. Blauwe Vear wordt uitgebracht op 27 maart 2020 en is te pre-orderen op bol.com en de webshop van Snowstar Records. Het album verschijnt zowel op cd als op vinyl.