Julie Lavender - Never Felt The Sun - Covenant Records 122201-02

julie lavender - never felt the sun

Op Never Felt The Sun, het tweede album van Julie Lavender, staan tien nummers, waarvan drie covers. De rest is door Lavender zelf geschreven. De muziek is over het algemeen wat jazzy, richting pop.

Deze cd is al van 2002, maar wij kregen hem nog maar kort geleden binnen. Julie Lavender doet qua stem denken aan Elaine Paige, qua muziek aan Norah Jones. De productie van de cd was in handen van Kamau Kenyatta (die ook de arrangementen voor zijn rekening nam) en Julie Lavender zelf.

Er doen ook een paar gastmuzikanten mee, waaronder Hugh Martin, die al in de jaren veertig van de vorige eeuw muziek schreef voor Broadway en Hollywood. Samen met Marshall Barer maakte hij in 1962 Here Come The Dreamers. Voor Never Felt The Sun maakte Martin speciaal een nieuw arrangement en speelt hij zelf mee op piano.

Het nummer When I Fall... is een bewerking van het aloude When I Fall In Love, van Heyman & Young, dat al gezongen werd door artiesten als Nat King Cole, diens dochter Natalie, Sam Cooke, Doris Day en in modernere dagen ook nog door Rick Astley en Celine Dion.

De liedjes die Lavender zelf heeft geschreven gaan over haar kinderen, over god, over de zoektocht van het leven en uiteraard ook de liefde. De cd is via haar eigen website te koop, of via webwinkels www.amazon.com en www.cdbaby.com.

Zie ook: www.julielavender.com.