Barbara Markay - Shambhala Dance - My Thing Music MTM 22

De ondertitel van de cd Shambhala Dance van Barbara Markay luidt A Meditation Through Movement. Dat geeft al aan in welke richting je dit album moet plaatsen.

Shambhala Dance duurt zowat een uur. Er staan slechts 7 nummers op, die per stuk minstens 7 minuten duren. Qua genre valt het onder New Age, met invloeden uit de wereldmuziek. In drie stukken wordt gezongen door Barbara Markay, die een vrij heldere stem heeft. Markay studeerde aan Juilliard College, een beroemde theaterschool in de VS. Zij werkte eerder al met diverse beroemdheden, zoals in het achtergrondkoor van Bruce Willis, in de productie van de videoclip van Bad van Michael Jackson en op een plaat van Carly Simon. Als solo-artiest wil ze mensen bewust maken van hun spiritualiteit. Dat doet ze op Shambhala Dance met nummers als Atlantis, Message from Morpheus en een traditioneel lied in het Sanskriet, de Gayatri, met Sathya Sai Baba, waarvan ze dit lied voor het eerst hoorde.

Het merendeel van de cd deed Barbara Markay op keyboards. Daarnaast spelen mee: Eric Gorfain (viool), Alberto de Almar (flamencogitaar en electrische gitaar), Tim May (electrische gitaar) en Joseph Lecuona (zang).