Mark Dunn - Return to Peace - Timeless Jazz Recordings TJR 1001

Uit 2004 nog is het volledig instrumentale album Return to Peace, van pianist en componist Mark Dunn. New Age met Keltische invloeden en vogelgeluiden uit het tropisch regenwoud.

De Amerikaan Mark Dunn (uit Philadelphia) heeft Ierse grootouders. Hij speelde al piano, maar ontdekte ook de pennywhistle, toen hij begin twintig was. Er was al eerder een cd van hem uit met alleen maar jazz, maar na een aantal reizen door Zuid-Amerika werd hij geïnspireerd tot het maken van een album met rustige melodische muziek.

De cd duurt zo'n drie kwartier en telt 11 nummers. Sommige zijn duidelijk gerelateerd aan de Ierse roots van Mark Dunn, zoals Irish Wedding, andere kregen een Zuid-Amerikaanse naam, Tegucigalpa bijvoorbeeld. Dit is de hoofdstad van Honduras, waar het stuk ook geschreven werd.

Op Return to Peace doen een paar Costaricanen mee: Peter Nitsche (lid van het Costaricaanse symphonie-orkest, speelt viool), Randall Najera (lid van een Keltische band in Costa Rica, speelt akoestische bas) en Carlos 'Tapao' Vargas (lid van een latino New Age band, doet percussie).