Van 24 t/m 26 juni is alweer de tiende editie van de Farm & Country Fair op een 10 hectare groot terrein aan de weg Dinxperlo-Aalten. Er is veel te zien en te koop op het gebied van landleven en je kunt er ook nog genieten van muziek. De organisatie heeft voor deze jubileumeditie een cd samengesteld met daarop een aantal (folk-)artiesten die de afgelopen jaren opgetreden hebben tijdens dit evenement

farm & country fair

In 1996 begon de Farm & Country Fair met een stel vrijwilligers op een zondag. Het voorbeeld waren de Engelse beurzen over het landleven. Die eerste keer begon het met koeien, nu is het een groot evenement geworden (met een paar honderd standhouders), met koeien, schapen, geiten, paarden en allerlei artikelen voor huis en tuin van mensen die graag landelijk wonen. Er komen jaarlijks zo'n 30.000 bezoekers op af, die enthousisast ontvangen worden door de vele vrijwilligers uit het verenigingsleven.

De cd, met de titel Farm & Country Fair, bevat 14 nummers van zeven verschillende artiesten uit de folkscène die in de afgelopen jaren op het podium in het buurtschap IJzerlo hebben gestaan. Erin's Eye, John Wright (die dit jaar zal spelen), Real Time, Scocha, Beggars Row, Terry Coyne (die optrad met band Garva) en Briege Murphy zijn te beluisteren. De meeste stukken zijn vrij rustige ballads. Er staat een opmerkelijke versie van Loch Lomond op, die uitgevoerd wordt door Beggars Row. De cd is tijdens de beurs te koop bij de informatiestand, en kan via de site ook van tevoren gereserveerd worden.

Het muzikale deel van de beurs wordt dit jaar verzorgd door John Wright met band en de Ierse dansgroep Críol. Zij treden elke dag meerdere malen op in de muziektent. Op vrijdag en zaterdag vanaf 13:00 uur, op zondag vanaf 11:30 uur.

De openingstijden van de beurs zijn:
Vrijdag 24 juni 11:00 - 22:00 uur
Zaterdag 25 juni 11:00 - 22:00 uur
Zondag 26 juni 10:00 - 18:00 uur

Entree is € 10,- , kinderen 4 - 14 jaar € 2,50 en parkeren kost ook € 2,50 (inclusief lostrekken uit de modder als het regent).

Zie ook www.countryfair.nl voor een volledig programma.