De Amerikaanse band Venice gebruikte Obama’s toekomstige buurt Palm Springs als inspiratiebron voor hun nieuwe album Into The Morning Blue, dat op 14 april zal verschijnen. Van 29 april t/m 12 mei 2017 is de band in Nederland om de plaat aan het publiek voor te stellen.

Nee, we zaten niet echt in zijn huis”, verduidelijkt Michael Lennon, zanger/gitarist en producer van Venice, “maar we vonden het al heel wat dat we op een steenworp afstand zaten van het huis waar de 44ste president van de VS binnenkort zijn hond loopt uit te laten”.

Teruggetrokken in de heuvels, in het huis van een vriend met een panoramisch uitzicht op de woestijn en palmbomen beneden hen, werkten de vier Lennon’s aan hun nieuwe album. Kipp Lennon:  “Waar we in het verleden misschien meer samenwerkten met andere schrijvers hebben we het in de onzekere tijden waarin ons land zich bevindt nu juist bij onszelf gezocht en 90% van de songs zelf geschreven”.

Na het met lovende kritieken ontvangen coveralbum Brunch Buffet (2016) was het voor Venice weer tijd om hun eigen hart te laten spreken. Dit komt met name tot uiting in de twee liedjes die de Lennons schreven over het verlies van hun vaders.
Titeltrack Into The Morning Blue blikt terug op de dag dat de broers Mark en Michael hun vader verloren. Mark herinnert zich,  “het was een surrealistische, prachtige herfstochtend in Venice, California waarop ik het meest zwarte nieuws kreeg dat een kind kan krijgen, dat onze vader was overleden”. Mark en Michael’s neven Kipp en Pat Lennon (ook broers) beleefden eenzelfde ervaring, “Sunrise (August ‘69) gaat over de dag dat wij onze vader verloren en de weken of beter maanden van familieverdriet en herstel die daarop volgden”.

Maar, het nieuwe album laat Venice ook van een zonnigere kant zien, met nummers als A Dance By The River over een stapavond in Budapest tijdens de wereldtour van Roger Waters’ The Wall (waar de Veniceleden als harmony stemmen bij betrokken waren).  En A Wealthy Man over de rijkdom van liefde van een partner of van familieleden.
Eerste single It Doesn’t Get Any Better Than This is een hartverwarmend pleidooi (met een tikje ironie) voor de kracht van het hier en nu.

Een ding is zeker, dit nieuwe album is van begin tot eind puur Venice. Hun fenomenale vierstemmige zangpartijen over de soulvolle tracks verspreiden de warmte van de Zuid-Californische zon.

Als onderdeel van hun European Spring Tour speelt Venice van 29 april t/m 12 mei hun nieuwe materiaal maar ook de vertrouwde Venice classics in 10 Nederlandse theaters.

Venice - NL Spring Tour 2017, data:
Zaterdag  29 april Utrecht, TivoliVredenburg
Zondag 30 april Zwolle, Zwolse Theaters
Maandag 1 mei Rotterdam, Oude Luxor
Woensdag 3 mei Tilburg, Theaters Tilburg
Zaterdag 6 mei Maastricht, Muziekgieterij
Zondag 7 mei Amsterdam, Carre
Maandag 8 mei Doetinchem, Amphion
Woensdag 10 mei    Groningen, Oosterpoort
Donderdag 11 mei Hengelo, Rabotheater
Vrijdag 12 mei Weert, De Bosuil

Meer info over Venice vind je op: www.venicetheband.com