Amariszi bestaat 10 jaar en dat viert de band uitgebreid, met onder meer een nieuwe cd, die op 18 februari gepresenteerd wordt en komende zondag (5 februari 2017), een speciaal online event waar ze alvast wat voorproefjes daarvan zullen geven.

Amariszi wordt in 2007 opgericht door accordeonist/componist Kay Krijnen en drummer Dolf Huybers. Vier jaar later verschijnt hun cd Balkan Chaotika: een opmerkelijk debuut waar coherent samenspel, oorspronkelijkheid en inspirerende virtuositeit de kenmerken zijn.
De band verwerkt op inventieve wijze de Balkan signatuur in hun muziek, verfrissend doorspekt met pop, reggae, folk en swing. Originele composities zijn catchy gearrangeerd waardoor er zeer toegankelijke muziek ontstaat voor een breed publiek: een aanpak waarmee deze achtkoppige band de afgelopen jaren een stevige positie binnen de Balkan-scene verwierf. Opvallend daarbij is de rol van zangeres Merel Simons, die met haar helder timbre en fraaie dictie het onbetwiste boegbeeld vormt van de groep. In een bezetting van bas & drums, gitaar, blazers en accordeon maakt Amariszi van elk optreden een feest. Niet alleen vanwege hun opzwepende muziek, maar ook vanwege de uitstraling, bezieling en enthousiasme.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze hun tienjarig bestaan ook uitbundig willen vieren en dat gebeurt met:

-Een XL-band met 10 man
-De release van het derde album, getiteld Babel Fish
-Een Super-Special Online Event op 5 februari 2017
-Amariszi's album release in Concerto en de Melkweg in Amsterdam op 18 februari 2017

Zie ook: https://www.facebook.com/amariszi2.