De nieuwe Zeeuwse band De Toegift brengt vandaag debuut EP En ik kon alles zien uit. Op de EP staan de eerder uitgekomen singles Nollestrand en Zo waren de dagen, met daarbij twee nieuwe nummers. Met de EP wordt het eerste hoofdstuk van het grotere verhaal van De Toegift ingeleid. En ik kon alles zien bevat Nederlandstalige indie-liedjes met invloeden van jazz en poëzie en is nu overal online te beluisteren.

"Ergens luidt een onbekende band de nacht in, de toegift wordt ingezet. Een collectief gevoel van weemoed en verlangen vult de ruimte zolang de laatste noten aanhouden." Nieuwe band De Toegift combineert de werelden van eigentaalse poëzie en de hedendaagse indie muziek tot datgene wat ze het liefst zelf maken: Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz. Altijd op zoek naar experiment, authenticiteit en het perfecte lied, speelt de Zeeuwse band met thema's over tijd en nostalgie. De eerste EP van De Toegift, En ik kon alles zien, komt vandaag uit bij Snowstar Records.

 Met En ik kon alles zien brengt De Toegift zijn eerste kortspeelplaat naar buiten. Hiermee wordt het eerste hoofdstuk ingeleid van een groter verhaal: onze protagonist raakt verzeild in een imaginair café en verzinkt in zijn verleden. Wat volgt is een muzikale reis langs herinneringen, waanbeelden en hersenspinsels. Zo is Nollestrand een ingekapselde en intieme jeugdherinnering van een driejarige die naar Zeeland verhuist. Zo waren de dagen een dagdroom die voortkomt uit een tijd van collectieve stilstand. En in Ze zwaait worden herinneringen in twijfel getrokken en vervolgens met een hoopvolle lijfspreuk in evenwicht gebracht.

de toegift - en ik kon alles zien

En ik kon alles zien
is nu beschikbaar op Spotify, Apple Music, Deezer, iTunes en Bandcamp.