Rising star Tamino kondigt vandaag zijn tweede album Sahar aan met de nieuwe single Fascination. Op Sahar, dat naar verwachting in september 2022 verschijnt bij Virgin Music, kanaliseert Tamino zijn Egypyische roots en zowel Oosterse als Europese folk invloeden in een grenzeloos en tijdloos album. Luister alvast naar Fascination via Spotify

Sahar werd geboren in Tamino's appartement in Antwerpen. Hier leerde hij de Oed spelen, een Arabisch instrument, onder het mentorschap van een Syrische vluchteling in Antwerpen. De melancholische klank van het instrument is een rode draad door het hele project en één van de belangrijkste pijlers bij het schrijven van zijn tweede album

Tamino, foto Herman Selleslags
Tamino, foto Herman Selleslags


Sahar is een weerspiegeling van Tamino's overpeinzingen in afzondering, en een resultaat van enkele nauwe samenwerkingen: bassist Colin Greenwood (Radiohead), producer PJ Maertens en drummer Ruben Vanhoutte.

Tamino's debuutalbum Amir (2018) kreeg wereldwijd lovende reacties. Zijn fanbase reikt intussen van Europa over het Midden-Oosten naar Noord-Amerika en Amir telt meer dan 125 miljoen streams.

Op 4 september speelt Tamino op Into The Great Wide Open. Op 2 december, na verschillende shows in Amerika, Canada en Europa, speelt hij een show in Paradiso, Amsterdam.