Op vrijdag 21 juli lanceert de Nederlandse powerfolk-band SCRUM voor het eerst in lange tijd een nieuwe single: You Will Never See Me Again. "Wat begint als een romantisch sprookje, verandert al snel in een desillusie..." Zo is het nieuwe nummer wellicht het beste te omschrijven, aldus de band. Geen doorsnee liefdesliedje dus, maar een meeslepend verhaal over hoe stormachtig het er in de liefde aan toe kan gaan.

Frontman Skottie is teruggekeerd bij de band en in deze vertrouwde bezetting is SCRUM klaar om vol gas te gaan! Met enkele clubshows heeft de band het afgelopen voorjaar het startsein gegeven voor zijn Charming Bastards-tour die deze zomer festivals aandoet in Nederland en daarbuiten. Ook voor het najaar van 2023 en voor 2024 staan releases van nieuw werk gepland.

SCRUM, foto Tjeerd Derkink
SCRUM, foto Tjeerd Derkink

SCRUM speelt stevige punk en rock maar haalt zijn inspiratie uit de traditionele muziek van Schotland en Ierland; drums en gitaren worden gemengd met doedelzak, banjo en viool. Al bijna 20 jaar is de band een vaste waarde op festivals in Nederland en daarbuiten en ook tourde SCRUM de afgelopen jaren langs de Nederlandse theaters.

Folkforum mocht alvast luisteren en You Will Never See Me Again heeft alles in zich om een lekkere meezinger te worden bij optredens van de band. Houd dus de socials en Youtube van de band in de gaten, dan kun je op 21 juli zelf via alle streamingdiensten horen hoe dat klinkt.