Shadwick Wilde, beter bekend als frontman van de indierockband Quiet Hollers, brengt op 22 september met Forever Home zijn tweede soloalbum uit. Het is het eerste soloalbum van de uit Louisville, Kentucky afkomstige singer-songwriter sinds Unforgivable Things uit 2010. In de periode daartussen is Wilde, die in zijn tienerjaren enige tijd in Amsterdam woonde, vooral actief geweest met Quiet Hollers, waarmee hij ondertussen vier albums heeft uitgebracht en meermaals door Nederland heeft getoerd.

Shadwick Wilde leidde in zijn jonge jaren een rondtrekkend bestaan en woonde in steden op grote geografische afstand van elkaar zoals San Francisco, Havana en Amsterdam. In Louisville, Kentucky vond hij een relatief stabiele thuisbasis vanuit waar hij zijn creatieve bezigheden verder kon ontplooien. Aanvankelijk als gitarist in een reeks punk- en hardcorebands, maar al gauw begon hij zijn eigen liedjes te schrijven. Met in 2010 zijn soloalbum Unforgivable Things als eerste resultaat, om vervolgens met Quiet Hollers in de periode van 2013 tot 2022 vier albums uit te brengen.

De trouwe schare fans die Wilde met Quiet Hollers in Nederland heeft opgebouwd is niet in de laatste plaats te danken aan het succes van het tweede en titelloze album van de band uit 2016, meer specifiek het melancholische, post-apocalyptische nummer Mont Blanc, afkomstig van die plaat. Sindsdien toerde de band driemaal door Nederland, met meerdere uitverkochte clubshows en veel positieve media-aandacht. Wilde heeft een sterke band met ons land, ook omdat zowel zijn vader als zijn oma van moeders kant uit Nederland komen. De release van Forever Home (geproduceerd door Ken Coomer, voormalig drummer van Wilco en Uncle Tupelo) brengt Wilde weer naar Nederland voor een reeks shows, waaronder het ROOTZZ festival in Mezz op 28 oktober, een initiatief van Harvest Music in samenwerking met het Bredase poppodium.

Er zijn inmiddels drie singles verschenen. Easy Rider, de openingstrack van het album, is als een warm welkom in het vredige huis van Wilde. Maar met nieuwe single Floating Away en voorganger Without You doen ook wrijving, angst en twijfel hun intrede in Forever Home, als breuklijnen in het pleisterwerk op de slaapkamermuur. Deze drie nummers schetsen de dualiteit die het album kenmerkt. Op Forever Home wil Wilde ruimte geven aan de zachtheid van de mooie dingen van het leven – verbinding, muziek, natuur, familie – en tegelijkertijd de realiteit van onze kwetsbaarheid omarmen; omgaan met angsten en depressies die gepaard gaan met het leven op een planeet in nood, en proberen de moed erin te houden in een sociaal landschap dat snel verslechtert.

shadwick wilde - forever home

Links:
Website Shadwick Wilde
Facebook Shadwick Wilde
Instagram Shadwick Wilde
Youtubekanaal Shadwick Wilde