Folk in't Gruun in Schoten (B) is een bijzonder folkfestival. Komende zondag (18-04) staan het Brabants Volksorkest, TrèZ, Hot Griselda, Twalseree en Follia! op diverse podia in villatuinen, de Fanteyfare loopt er rond. Vrijwilligers en bewoners maken er samen wat moois van. De Standaard ging alvast een kijkje nemen.

Organisatoren Fonne Brugmans, Inge Pirlet, Brecht Bellefroid en Hans Willekens zijn samen met enkele vrijwilligers het hoofdpodium aan het opbouwen als verslaggever Jan Auman van De Standaard langskomt. Hieronder enkele citaten uit het artikel:

 

...'Dit jaar hebben we alweer Schotenhof-bewoners moeten teleurstellen. We hadden maar vier tuinen nodig. De mensen die wel meedoen, zoals de familie Geniets aan de Alfons Servaislei, leven erg mee en maken er een erezaak van om zowel tuin als woning in de beste conditie te brengen met het oog op het bezoek van enkele honderden muziekliefhebbers.'…

…'De eerste jaren keken die sjieke villabewoners ons wat argwanend aan, maar intussen zijn ze enthousiast. Zo komt het dat ons publiek erg gevarieerd is: sjofele folkies, zitten er op het gras naast aangespoelde wielertoeristen en netjes uitgedoste Schotenhof-bewoners, die even nieuwsgierig halt houden wanneer ze van de zondagse bakker komen.'…

Folk in 't Gruun, zondag 18 april 2010, Kanaallei 5 in Schoten (B). Aanvang 11:00 uur, het laatste optreden begint om 17:00 uur. Gratis toegang. Zie ook: www.folkintgruun.be.