Op 12 september brengt Proper Records het nieuwe album van Tom Russell uit met de titel Mesabi. Dat is ook de plaats in Minnesota waar Bob Dylan vandaan komt. Russell krijgt op deze plaat medewerking van niet de minsten: Calexico, Lucinda Williams en Van Dyke Parks.

De ijzerader van Mesabi is een desolate vindplaats van mineralen en de geboorteplaats van Bob Dylan. De Amerikaanse componist en verhalenverteller Tom Russell kreeg van Dylan de inspiratie om zelf muzikant te worden en brengt op Mesabi een eerbetoon aan de man. Dat doet hij uiteraard met verhalen, gevat in rock, country en Mexicaanse folk, waarbij hij medewerking krijgt van nog een stel grootheden: Calexico, Lucinda Williams en Van Dyke Parks.

Behalve deze plaat staat er nog meer te gebeuren voor Tom Russell in 2011, zijn nieuwe songs komen ook in de film Road To Nowhere van Monte Hellman, in het najaar komt een boek uit met schilderijen van Tom en binnenkort verschijnt een documentaire over zijn leven. Bovendien zal hij ook nog touren.

Tracklist van Mesabi:
1. Mesabi, 2. When the Legends Die, 3. Farewell Never Never Land, 4. The Lonesome Death Of Ukulele Ike, 5. Sterling Hayden, 6. Furious Love (For Liz) 7. A Land Called "Way Out There", 8. Roll The Credits, Johnny, 9. Heart Within A Heart, 10. And God Created Border Towns, 11. Goodnight, Juarez, 12. Jai Alai
13. Love Abides.
Bonus Tracks: - A Hard Rain's A-Gonna Fall, The Road To Nowhere