Nieuwe releases

Flukt - Spill
De Noorse pers is zeer enthousiast over dit trio. Bas, fiddle en accordeon is het instrumentarium. De muziek jazzy en swingend.

Sinikka Langelang - runoja
"Runesongs" zijn gebaseerd op het shamanisme. Improvisatie en creativiteit kenmerken "Runesongs" die makkelijk een uur of 4 kunnen duren. Vergelijk het met de Indiase Ragas.

Hidria Spacefolk - Symbiosis
Psychedelische space-folk music. Liefhebbers van GONG moeten deze CD zeker eens luisteren.

Kalaniemi & Div - Acordeon Tribe 2: Sea of Reeds
Vijf top-accordeonisten: Kalaniemi (Finl.), Bibic (Slovenië), Lars Hollmer (Zweden), Guy Klucevsek (VS) en Otto Lechner (Oostenrijk).

Timo Väänäänen - Matka
Kantele-speler van de band Loituma. Op deze solo-CD speelt hij de elektrische kantele (veelal eigen composities). Aanrader voor Cronshaw-liefhebbers.

Michelle Shocked - deep natural (2CD)
Na 5 jaar eindelijk weer een CD van Shocked. Hier en daar betiteld als gospelalbum ("een speurtocht naar de Afro-Amerikaanse Roots") De tweede CD geeft instrumentale versies van de eerste in Dub/Reggae stijl.

Townes van Zandt - Absolutely Nothing
Absolutely Nothing bevat niet eerder uitgebracht studio- en live-materiaal van deze op nieuwjaarsdag 1997 overleden singer/songwriter.

Kathy Mattea - Roses
"Contemporary folk with a Celtic twist", zo omschrijft zangeres Mattea haar nieuwe CD. Accordeon, whistle, fiddle en mandoline zijn de begleidende instrumenten.

Dropkick Murphy's - Live on St. Patrick's Day
Wie dit gezelschap ooit aan het werk zag weet wat hij kan verwachten van deze punkfolkers: inzet, tempo, sfeer, maar weinig muzikaliteit.