Na 25 jaar Festival Mundial in het Leijpark is het tijd voor verandering en verhuist het evenement naar het (culturele) hart van Tilburg: de Spoorzone. Mundial organiseert op deze bijzondere plek een compleet driedaags evenement met muziek, maar ook met dans, (straat)theater en circus. De Spoorzone met haar 75ha ziet Mundial als een inspirerende omgeving die volop nieuwe kansen en mogelijkheden biedt, als een bijzondere plek om Festival Mundial nieuw elan te geven. De voormalige NS werkplaats in het centrum van de Spoorzone is vanwege de historische ontwikkeling, bouwhistorische kwaliteiten en omvang van het gebied van belangrijke cultuurhistorische betekenis voor Tilburg. Het gebied heeft een doorlopende transformatie meegemaakt en is na het vertrek van NS/Nedtrain klaar voor nieuwe inspiratie en ontwikkeling. En hierop wil Mundial met Festival Mundial inspringen.

Festival Mundial wordt HET grootstedelijk festival van Nederland waarbij genres en vormen die voortkomen uit stadse smeltkroezen, waar niet-westerse cultuur zich kruist met de gevestigde genres, centraal staan. Het draait om de ontmoeting tussen verschillende genres, disciplines, culturen en mensen. En het draait om samenwerking met de partijen achter De Smederij 013, met de Hall of Fame, met de Bazouq, met andere organisaties gevestigd in de Spoorzone en met de gemeente Tilburg.

Festival Mundial is een (inter)nationaal gerenommeerd, hedendaags festival dat inspiratie en ambitie uit haar eigen wortels haalt en uit samenwerking met (culturele) partners om zo een kwalitatief fundament te leggen binnen de verschillende disciplines. Mundial bouwt de komende jaren verder op de fundamenten die zij in de afgelopen 25 jaar heeft gelegd. De ambitie van Mundial is het creëren van een hoogwaardig artistieke programmering met een groot publieksbereik. Dit willen we bereiken door uitwisseling te laten plaatsvinden tussen verschillende disciplines (performing arts), tussen verschillende tradities (cross-culturaliteit) en tussen verschillende organisaties (samen programmeren). De wereld in de Spoorzone in Tilburg en Tilburg in de wereld!

Kijk voor meer informatie op www.festivalmundial.nl