Komend weekeinde, op 6, 7 en 8 juli, vindt Gooikoorts weer plaats in het Belgische Gooik. Optredens zijn er o.a. van Marc Hauman, een topbal met Wim Claeys, Ímar, Luar Na Lubre en een nieuwe Ierse topformatie. De organisatie is er klaar voor, zo schrijven ze:

Al zestien jaar is Gooikoorts hét trefpunt voor de liefhebber van traditionele muziek en op 6, 7 en 8 juli zijn er weer heel wat muziekparels te ontdekken op onze podia! En internationaal wordt er gespeeld! Het programma zit boordevol met groepen uit België, Zweden, Frankrijk, Amerika, Canada, Schotland, Ierland, Engeland, Polen, Denemarken en Galicië. Verspreid over drie dagen bieden we twintig concerten, een inspirerende concertmis en drie bals aan. Daarnaast is er een uitgebreide instrumentenbouwersmarkt, een festivalmarkt, talloze workshops, een vrij podium, een intermezzo, de ‘Sjato Miredo’ voor de kinderen. Uiteraard is ‘kwaliteit’ ons kenmerk en gaan we ook nog een stapje verder met ‘duurzaamheid’
 
Kwaliteit, traditie en duurzaamheid
Gooikoorts staat ondertussen zestien jaar op de festivalkalender met vaste ingrediënten die zo kenmerkend zijn voor het festival. Op en naast de podia is de kwaliteit onovertroffen en voor duurzaamheid gaan we nog een stapje verder met zeer nette droogtoiletten. Ook even vermelden dat het terrein vorig jaar, na het festival, er even proper bijlag als bij de start. Bedankt beste bezoekers. De traditie waar we aan vasthouden, een veilige ruimte voor gezinnen met kinderen, een geweldige sfeer, dat resulteert elke editie in een hoop blije gezichten.
 
En muzikaal vuurwerk ‘pur sang’
Marc Hauman laat ons weer genieten van zijn warme stem met de meest ervaren bemanning aan boord want Ne zanger zal altijd ne groep zijn. Het is ook feest want Wim Claeys staat 20 jaar op de planken en viert dat met heel wat vrienden van vroeger en nu. Bereid u voor op een top bal met muzikanten van Ambrozijn, TREF, de schuune bende en nog veel meer moois.
Het grote geweld komt onder meer van Ímar, Glasgows heetste nieuwe folk band (met leden uit o.a. Mànran, RURA, Talisk en Barrule), de topmuzikanten van Luar Na Lubre hebben ook wat te vieren want deze Galliciërs staan 30 jaar op de planken en een splinternieuwe Ierse topformatie bestaande uit Paddy Keenan (the Bothy Band), Frankie Gavan (De Dannan) en Dermot Bryne (Altan). Uitleg nodig?
 
Gooikoorts praktisch
-Van vrijdag 6 juli t.e.m. zondag 8 juli 2018
-Festivalterrein, Houteman 1, Dorpsstraat 1755 Gooik
-Het programma en extra informatie vind je op ‘www.gooikoorts.be’ en ‘facebook