De Nederlandse folkband Pater Moeskroen gaat de fans op de Groet en Ontmoetdag op 28 september in Wijk bij Duurstede trakteren op voorproefjes op de aankomende theatertour Pater Moeskroen komt van het dak af en de nieuwe single Het zit er niet in dat ik oud word. De  theatershow staat geheel in het teken van een hommage aan Peter Koelewijn.

Pater Moeskroen is een folkband die al ruim 22 jaar actief is, in de vroege jaren 90 scoorden ze 2 hits met Roodkapje en Hela Hola. Naast het feestcircuit speelt de band al vanaf 1995 ook in het theater met speciale shows. Hiermee toont de band aan dat ze zich als een kameleon aan hun omgeving kunnen aanpassen, een feesttent op zijn kop zetten en dan 24 uur later een vol theater ontroeren met mooie muziek met diepe teksten.

Dit optreden met voorproefjes is het slotstuk van de Groet en Ontmoetdag die Pater Moeskroen jaarlijks organiseert met de officiële Fanclub Het Reizend Stamcafé. Die heeft 150 leden door heel Nederland en België met diverse achtergronden en leeftijden. De fanclub wil vooral de fans verenigen en gaat serieus om met bijvoorbeeld contacten met de band in plaats van groupie uit te hangen.

"Vorig jaar hebben we als fanclub met de band de koppen bij elkaar gestoken. Ondanks dat de fanclubdagen altijd een succes waren wilden we ook niet leden van de fanclub aantrekken die ook ff op hun gemak met de bandleden wilde praten. Daarom zijn we op het idee gekomen van een Groet en Ontmoetdag. In 2007 was het een groot succes en dat hopen we dit jaar te evenaren" legt voorzitter Willem Baan Hofman uit.
 
De fanclub was ook heel blij dat de band dit jaar uitgebreid wil afsluiten met een optreden waarbij  diverse nummers van de aankomende theatertour gespeeld gaan worden aangevuld met bekende nummers van de band. Verder is er een ledenvergadering, een dagprogramma met diverse activiteiten, een maaltijd en een veiling vol met collector items.

Zondag 28 september 2008, Groet en Ontmoetdag met Pater Moeskroen in het Calypso Theater in Wijk bij Duurstede. Inschrijven voor de hele dag kan tot 20 september via de website van Het Reizend Stamcafé. Fanclubleden betalen 9,50 voor de hele dag en avond, niet leden betalen 15 euro. Indien er nog plaatsen voor avond over zijn gaan deze via het Calypso theater in de verkoop voor een bedrag van 10 euro.  Na 20-9 kunnen hier ook nog kaarten voor de dag besteld worden, echter alleen tegen het nietleden tarief.
 
Zie ook: www.patermoeskroen.nl of www.hetreizendstamcafe.nl.