In de afleveringen van Nick & Simon, the dream van woensdag 4 en 11 februari zal de jonge Ierse band The Young Folk te gast zijn. Hun debuutalbum The Little Battle is afgelopen week officieel uitgebracht in de Benelux.

In het vierde seizoen van Nick & Simon, The Dream houden de vrienden het lekker in de buurt: Engeland en Ierland zijn de bestemmingen dit keer. “Engeland is toch het muzikale Walhalla. Als je het daar maakt, maak je het overal", aldus Nick. Kees Tol neemt ook deze reis de rol van manager op zich en heeft vanaf het begin alles goed voorbereid.

In Ierland ontmoeten ze onder meer The Young Folk. Zanger en gitarist Anthony Furey is zoon van George Furey van de welbekende band The Fureys. Samen met Paul Butler (piano, zang), Karl Hand (drums, percussie), Tony McLoughlin (bas, mandoline) en Alex Borwick (koper) vormt hij de alt.folk band The Young Folk, die sinds hun oprichting in 2012 vergeleken wordt met o.a. Mumford & Sons en Fleet Foxes.

The Young folk met Nick & Simon
The Young folk met Nick & Simon


Nick & Simon, the dream wordt elke woensdag uitgezonden op NPO 3, om 20:30 uur. In de uitzendingen van 4 en 11 februari 2015 is The Young Folk te zien. Via Uitzending Gemist kunnen de afleveringen ook later nog teruggekeken worden, via de volgende links:

Aflevering 4 februari en aflevering 11 februari.