Album van The Watchman cd van de week

De lokale omroep in Bergen op Zoom, de BRTO draait "Carnival of Circumstance" van The Watchman tot komende zaterdag als CD van de Week.
The Watchman (alias Ad van Meurs) is alweer zo'n kleine 15 jaar als solo-artiest actief. In de jaren daarvoor maakte hij deel uit van diverse bands, zoals het folkrockgezelschap Deirdre en het noisetrio W.A.T.
Inmiddels heeft zijn herkenbare rossige haardos plaatsgemaakt voor een natuurlijke doch gedistingeerd ogende peper-en-zout-grijze coupe. Maar afgaande op de songs die hij opnam voor zijn nieuwe cd "Carnival of Circumstance" heeft die kleurverandering niets met kopzorgen te maken.
Integendeel, de 14 songs zijn zelfs opvallend optimistisch te noemen en minder donker dan veel van de vroegere liedjes van deze Eindhovense singer/songwriter.
Terzijde gestaan door een keur aan topmuzikanten, onder wie zijn trouwe bassist Theo Wijdeven, de virtuoze gitaristen Stephan Jankowski en Gene Williams, drummer Eric van der Lest en het nauw met Van Meurs verbonden vocale gezelschap The Very Girls, heeft Van Meurs een album afgeleverd dat niet alleen in ons land, maar ook in delen van Amerika, waar zowel The Watchman als The Very Girls een redelijke faam genieten, in goede aarde zal vallen bij liefhebbers van verzorgd geproduceerde folkachtige singer/songwritermuziek.
Een album ook dat iedere draaibeurt weer ietsjes meer prijsgeeft van de schoonheid van de songs. "Carnival of Circumstance" kent met het heerlijke liedje "Take my blues away" zelfs een potentiële radiohit.
Dat zou Van Meurs van harte gegund zijn want na zoveel jaren noeste arbeid in het kleinere clubcircuit wordt het tijd dat de man de stap kan maken naar de grotere podia.