Dierelier: Uitzendbankje door draailierspelers

Oude Muziek Brabant komt met iets nieuws: DIERELIER! Een bescheiden (maar leuk) uitzendbankje voor draailiristen dat zó gemoedelijk is dat het meer een comfortabele leunstoel is. Dierelier is bedoeld voor draailierspelers van álle niveau's, of men nu thuis een eind in de rondte slingert, via muzieklessen leert spelen, bij een gezelschap draailier speelt of als soloïst.
Alle niveau's worden ingezet. Spelers worden ingezet bij gezelschappen, projecten, festivals of gewoon thuis bij een mede draailirist om samen wat te spelen. Je gaat geen dienstverband aan met Oude Muziek Brabant of een gezelschap. Het is meer een stage. Wel vindt OMB dat bij opdrachten toch op zijn minst een paar leuke boeken/platen/cadeaubonnen horen. Het is de bedoeling dat reiskosten ook worden vergoed. Uiteraard kan het voorkomen (en dat steunt OMB zeker) dat contacten uitlopen op een volledig en volwaardig lidmaatschap van een gezelschap of als freelancer.

Hoe doe je als draailirist mee? Stuur OMB een bericht met daarin de volgende zaken: Naam, e-mail, Telefoon, Woonplaats & Provincie, speelniveau, bouwstijl instrument, Maker instrument, Speelervaring & motivatie, Eigen beroep,
Verder: Voorkeuren repertoire, Voorkeur "speelgebied" (reisafstand, provincies).
Aanmelden en info: