Nederlands Harp Concours in Zaandam

Het 4e Nederlandse Harp Concours wordt zaterdag 17 en zondag 18 april gehouden in Centrum voor de Kunsten FluXus aan de Westzijde 148 in Zaandam. Voor het eerst doen ook bespelers van de kleine harp mee.
Het concours begint zaterdag 17 april om 9.30. De uitslag voor alle categorieën zal om ongeveer 18.00 zijn. Het concert op zondag begint om 13.30. Het concert kost 7,50 euro, leden van de Harp Vereniging betalen 5,00 euro en kinderen onder de 12 jaar 2,50 euro. Kaarten zijn te koop tijdens de concoursdagen. De finalisten worden begeleid door het Nederlands Jeugd Strijkorkest olv J.Leertouwer.

Harpenbouwers/dealers exposeren tijdens de twee concoursdagen: Dreamharps, Harpatelier 'de zingende snaar', Gerhard Bos, Otja Harpcenter, Camac en Salvi.
De voorrondes op zaterdag zijn openbaar en gratis. Op zondag zal de feestelijke finale met orkest plaatsvinden. De jury bestaat uit Jan Pasveer (voorzitter), Ann McDearmid en Rachel Ann Morgan. Het verplichte werk is geschreven door Nico Brandon. Brandon is ook de componist van de Ierse Dansen die tijdens de finale gespeeld moeten worden.