Algemeen Info

LUXE EN SFEER
Folkwoods afficheert zich zelf als een festival met topacts en luxe voorzieningen in een bosrijke omgeving. De afgelopen twee festivals hebben bewezen dat ze hiermee niet te hoog van de toren blazen. Met camping en festivalterrein in het mooie groene Philips van Lenneppark aan de Professor Meyerslaan mag het festival zondermeer sfeervol en gezellig genoemd worden.
Deze 3e versie brengt ruim dertig veelbelovende optredens van muziekgezelschappen uit Europa, Amerika en Canada. De organisatie belooft dat de voorzieningen opnieuw van een hoog niveau zullen zijn, "waardoor het op deze schitterende locatie drie dagen aangenaam vertoeven zal zijn", aldus het persbericht om te vervolgen met: "De combinatie van muzikale kwaliteit en comfort werd tijdens de eerste twee afleveringen zeer enthousiast ontvangen, hetgeen ook is gebleken uit verdubbeling van het aantal bezoekers".

CAMPING MET COMFORT
Tijdens en na alle concerten in drie tenten kan men genieten van een uitgebreid voorzieningenpakket. Zo is er een uitstekend verzorgde camping, en zijn er daar en op het festivalterrein watergespoelde toiletten en douches met warm en koud water. Tevens kan men gebruik maken van een geldpinautomaat en internet-service en kan men inkopen doen in een mini-supermarkt.
Voor de inwendige mens verzorgt de catering luxe maaltijden uit diverse internationale keukens, geserveerd op echte borden met echt bestek (dus geen plastic!) De horeca biedt een breed scala aan in glas geserveerde frisdranken, tapbieren, wijnen en sterke drank, waarbij natuurlijk de koffie en de thee niet ontbreken.

Drie podia
De optredens vinden plaats in drie grote tenten, met ruime zit- en dansgelegenheid, waarbij in geval van regen iedereen droog blijft.
Het hoofdpodium staat in een tent die maximaal 2500 bezoekers kan bevatten.
Daarnaast is er podium 2 in een tent die plaats biedt aan maximaal 1500 bezoekers.
Het derde podium staat in een tent met een maximale capaciteit van 1000 bezoekers.

KINDEREN
Een professionele kinderopvang-service (kinder-camping, spel- en dansactiviteiten) zorgt ervoor dat ook ouders met jonge kinderen onbekommerd van het festival kunnen genieten.

SPEELSE AANKLEDING
Het geheel komt optimaal tot zijn recht dankzij een speelse aankleding van het toch al fraaie park waarin faciliteiten als een rossarium, een kinderboerderij en een speeltuin, maar ook fraaie bomen en bijzondere beplanting zorgen voor een buitengewoon mooie entourage.

KAARTEN
Toegangskaarten zijn nu al te koop bij: Alle van Leest filialen (www.vanleest.nl) of bij Cafe de Groot, Wilhelminaplein, Eindhoven of bestellen via: www.folkwoods.nl of telefonisch 040-243.22.94
Toegangsprijs in de voorverkoop bedraagt:
Vrijdag Euro 16,= Zaterdag Euro 27,= Zondag Euro 27,= Weekend Euro 55,=
Toegang tot de camping is alleen mogelijk met weekendkaart.
Aan de kassa tijdens de festivaldagen:
Vrijdag Euro 18,= Zaterdag Euro 31,= Zondag Euro 31,= Weekend Euro 65,=

Zie ook:

programma

korte info over groepen en foto's

interviews met en/of meer uitgebreidere artikelen over:

Waterson:Carthy
Shantalla
Ad Vanderveen
Shooglenifty
Lecker Sachen
David Olney
DJ Wizard
't Kliekske

Recensies
Festivalfoto's