Chitlin'Fooks

Image
Chitlin'Fooks Donderdag 23 jan Kleine zaal 013, 20.30 uur

Chitlin' Fooks is een country-uitstapje van Carol van Dijk (Bettie Serveert/akoestische gitaar en zang) samen met Pascal Deweze (ex-zanger van de Belgische groep Metal Molly/akoestische en elektrische gitaar en zang).

Na hun eerste cd Chitlin'Fooks in 2001, kwamen ze onlangs met de opvolger 'did it again'. Hun lage landen interpretatie van country presenteren ze op een integere en toch vrolijke publieksvriendelijke wijze.

Willem Jongeneelen recenseerde de jongste cd van Chitlin'Fooks in BN/De Stem.
Hier enkele citaten:
…De liefde voor de country blijkt echt. (…). Dat is te horen aan het speelplezier in vlotte songs als Oh, Joanna (van Carol), aan de gepaste ingetogenheid in de tranentrekker If One Day (van Pascal) en op de gedrevenheid in het bluesy rockende Take The Money & Run (van beiden). De groep had op de vorige cd nog vier covers van grootheden als Gram Parsons en Jimmie Rodgers nodig om de zaak in balans te trekken. Did It Again is, op het prachtige Almost Too Close van gast Mauro Pawlowski na, volledig van henzelf. Deweze en Van Dijk hebben het, vanwege hun afwijkende achtergrond, soms moeilijk de juiste aandacht van het juiste paar oren te vangen. Des te lovenswaardiger is het dat ze eigenwijs doorzetten op een weg die verdraaid goed bij hen past. Ingetogen, bijzonder traditioneel (Don't Wait Up lijkt zo uit de jaren dertig weggelopen), of verrassend modern: deze country van de lage landen is even innemend als divers en oprecht.
(Palomine/PIAS)…

Carol van Dijk schonk in het Parool een kijkje in haar muziekvoorkeur.
Op de vraag welke cd's ze zou meenemen als ze verbannen zou worden naar een onbewoond eiland gaf ze het volgende rijtje

1. Ramones - Anthology
''Men zou het misschien niet achter mij hebben gezocht, maar ik ben een grote fan van de Ramones. Mijn favoriet is I wanna be sedated, een geweldig nummer om de dag mee te beginnen. Kid's allright, een nummer van Bettie Serveert, is dan ook een soort eerbetoon aan hen. Joey Ramone is een van mijn helden. Het is spijtig dat hij zo jong is gestorven.''

2. Frank Zappa and the Mothers of Invention - We're only in it for the money

3. Belle and Sebastian - If you're feeling sinister

4. Bob Dylan - Blonde on blonde
''Een oude liefde, uit een tijd dat ik net gitaar leerde spelen en verwoede pogingen deed om mijn eerste liedjes op papier te zetten. Volgens sommigen heeft de muziek van Dylan een grotere invloed op mij gehad, dan ik zelf zou willen toegeven. We hebben met Bettie ooit de eer gehad om een paar shows in zijn voorprogramma te spelen, maar ik kan niet zeggen dat ik hem echt heb 'ontmoet'. In zijn contract staat namelijk dat hij weigert de club te betreden zolang het voorprogramma op het podium staat. Het is een rare snijboon, maar ik vind I want you nog altijd een van de mooiste liefdes- (of lust-)liedjes aller tijden.''

5. Radiohead - The Bends