Heather Myles

Image
Heather Myles, donderdag 23 januari 21.00 uur grote zaal 013

Heather Myles staat voor heldere country, stevige rockabilly en vette blues. Naar aanleiding van haar vorige cd 'Highways And Honky Tonks' schreef het toonaangevende Amerikaanse popmagazine Rolling Stone: "In Heather Myles komen Tammy Wynette en Buddy Holly samen".
Haar jongste cd "Sweet Talk & Good Lies" (CRS Rounder, 2002) is opnieuw een bewijs voor haar kwaliteiten als zangeres en songwriter. Als zangeres houdt ze van de echte traditionele hard-country stijl. Als songwriter is ze meescherp en blijft ze zich steeds vernieuwen. Ze zit niet vastgebakken aan country. Ze kan verrassend andere muziekstijlen aanwenden om haar zegje te doen.
Ze rockt als nooit tevoren. Heather Myles brengt al tien jaar een repertoire van pure honky tonk tot ballade. Haar mix van country en rockabilly vormt welhaast het prototype van de Bakersfield-sound. Ze is niet wars van de echte country-twang, maar kan ook soft en genuanceerd zingen. En tear-jerken als 'n Tammy Wynette. Ze begeeft zich hoofdzakelijk in alternatieve country-kringen. Het is dan ook niet vreemd dat recensenten bij elke nieuwe cd verzuchten: "deze vrouw verdient een breder publiek".

Ooit begon ze op de ukelele van haar vader. Met haar bandje The Lonesome Myle Band beklom ze voor het eerst 't podium en wel in Clydes Honky Tonk and Truckers Bar. In februari 2000 stond ze voor het eerst in The Grand Ole Opry. Ze laat zich inspireren door mensen als Merle Haggard, Loretta Lynn, Tammy Wynette, Judy Garland en Doris Day. Haar favoriete song is Sing Me Back Home van Merle Haggard.
Zij zegt over zichzelf: "Ik ben een romantica die moet uitkijken dat ze zich niet willens en wetens in het ongeluk stort, alleen omdat het zulke mooie songs oplevert."

Het concert tijdens het folkfestival vormt de start van een tournee door Nederland:
Za 25 Januari: Stone Valley, Lichtenvoorde
Zo 26 Januari: Oosterpoort, Groningen
Wo 29 Januari: Paradiso, Amsterdam
Do 30 Januari: Doornroosje, Nijmegen
Vr 31 Januari: Muziekcentrum Schaaf, Leeuwarden
Za 01 Februari: Newland, Klaaswaal
Zo 02 Februari: Newland, Klaaswaal