Folkfestival Tilburg laat scholieren
kennismaken met folk

Het International Folk Festival Tilburg betrekt scholieren bij het festival, evenals tijdens de vorige edities. Er zijn gedurende de hele week voorstellingen voor regionale basis- en middelbare scholen en ROC-opleidingen in Theater De Vorst. Daarmee worden ruim zevenhonderd leerlingen bereikt.
Geheel in het thema van dit jaar verzorgt een Italiaanse muzikant deze concerten: de in eigen land geroemde, accordeonvirtuoos Ambrogio Sparagna zal met zijn trio niet alleen laten horen hoe de Italiaanse traditionele volksliedjes tot een gerespecteerd onderdeel van de cultuur zijn geworden: hij geeft tevens inzicht in hoe hij zich deze zeer aanstekelijke muziek eigen heeft gemaakt en er een eigen draai aan heeft weten te geven.
Een meegereisde acteur laat zien dat de theatervorm 'Commedia Dell'Arte' een onlosmakelijk onderdeel van de muziek vormt.

Aansluitend op deze voorstelling bezoeken de leerlingen de foto-expositie ´Visions of Hope´ in de Centrale Openbare Bibliotheek Tilburg. Deze expositie laat portretten zien van mensen van over heel de wereld, jong en oud, mannen en vrouwen, die met gesloten ogen hun grootste droom uitspreken. Gewapend met hun eigen fototoestel gaan de leerlingen vervolgens proberen om, geheel in de geest van de expositie, hun eigen dromen voor de toekomst vast te leggen. Na het Folkfestival zullen de door de leerlingen gemaakte foto´s, naast de bestaande expositie, in de bibliotheek worden tentoongesteld.