Maria van Doorn mailt de volgende oproep: Optreden op een festival? Iers sessie festival Nuenen biedt op 6 november beginnende en ervaren folkmuzikanten in de breedste zin van het woord een internationaal podium om zich te presenteren. Het Talentpodium is in 5 jaar gegroeid van een klein zaaltje achteraf naar een groot plein in Cultureel centrum Het Klooster. Het Iers sessie festival vindt verspreid over meerdere cafés plaats waar Ierse sessies in allerlei variaties worden gespeeld. Het Talentpodium is daar een onderdeel van. Informatie en aanmelden via www.ierssessiefestivalnuenen.nl.

Toine Claessen stuurde de volgende oproep: Wij zijn op zoek naar een nieuwe gedreven zanger/zangeres! Kun jij goed zingen, zou je onze liedjes meer glans kunnen geven, meer op de voorgrond kunnen brengen en naar een hoger niveau kunnen tillen, dan ben jij mogelijk de persoon die we zoeken. Mocht je ook nog creatief zijn en/of een instrument kunnen bespelen is dit mooi meegenomen, maar het is absoluut geen must.

Erik Jansen stuurt de volgende oproep namens de band ClayChild: Wij maken gevoelige luisterliedjes met een Keltische inslag. Helaas moet onze violist de band verlaten i.v.m. drukke werkzaamheden in de klassieke muziek. Daarom zijn wij op zoek naar vervanging. We hebben nu 14 nummers waarvan de vioolpartijen al gearrangeerd zijn, maar nieuwe input is natuurlijk mogelijk.

Rocking Good Folk organiseert folkconcerten in Winsum, maar er zijn ook elke eerste dinsdag van de maand Round Robin-avonden. Corine van Nugteren mailt de volgende info: Een Round Robin bestaat uit mensen die om de beurt een lied zingen, iets spelen, een gedicht of een verhaaltje voorlezen. Liedjes, verhalen en gedichten uit elk land of elke cultuur en in elke taal zijn welkom, als het maar folk is!
Als je samen met iemand wilt komen voor de gezelligheid of voor morele steun, dan is dat prima, maar het is geen voorstelling of publieksgelegenheid, dit gaat om de deelnemers, er is geen publiek bij. Het gaat om meedoen!

Gerard Bouman stuurde het volgende bericht: Wegens het overlijden van onze gitarist/zanger Victor, willen we na ruim 5 maanden een doorstart maken. Daarom zijn we op zoek naar een gitarist/zanger die thuis is in de Ierse-, Schotse- en Engelse folkmuziek. Zingen is een pre maar geen must; we zingen allemaal. We zoeken iemand die een goede basis kan leggen onder uptempo en rustige songs en die jigs & reels kan laten swingen.

Ellen Oomen mailt: Wereldmuziekband Samusa zoekt een violist(e) of accordeonist(e), omgeving Arnhem. We spelen van tango en Klezmer, tot bossa, flamenco, Americana en samba. Niveau: gevorderde amateur.

David Egter van Wissekerke en zijn band Songbird zijn op zoek naar Ernst en Ria Verbeek, die in het verleden folkconcerten en -festivals organiseerden in Vlaardingen. Hoewel elders op deze site een Mooiste Momenten-bericht staat dat dit paar heeft aangeleverd in 2004 en enkele berichten over folkclub Hard Times, kunnen wij geen verdere gegevens terugvinden in ons archief. Wie kan helpen?

Marieke Oortwijn mailt: Van vrijdagavond 25 t/m zondagmiddag 27 september organiseert Stichting Volksmuziek Nederland het workshopweekend Venster op het Oosten. Er wordt lesgegeven in Griekse muziek, Gipsy balkan, klezmer en er is een masterclass voor kleine ensembles. Dit jaar onder leiding van twee docenten met nog meer mogelijkheden voor persoonlijke- en instrument gerichte aandacht.

Gerard Bouman mailt: Wij (viool/mandoline/zang, gitaar (electrisch)/zang, bas/zang) zoeken medemuzikanten om een folkrock band te starten in de stijl: Fairport Convention, Five Hand Reel, Hedgehoc Pie, Steeleye Span.

Kelly van der Heijden mailt: Graag zou ik in contact komen met gevorderde muzikanten die graag eigen muziek willen schrijven en opnemen. Qua stijl zal het een mix worden van pop, folk/wereldmuziek, funk en wellicht enkele klassieke invloeden.

Heb je niet meteen een avondvullend programma, maar wil je wel aan het publiek laten zien wat je muzikale talenten zijn? Onder de naam ‘Sylvester Special’ organiseert FolkPodium Zeist op 29 december a.s. een Open Podium. Aanmelden kan tot 15 december 2019. FolkPodium Zeist mailt:

Jenny van Diggelen mailt: Ben je gek van Ierse muziek, wil je het graag leren spelen, maar kom je er niet uit met bladmuziek en YouTube filmpjes, kom dan naar De Glind (bij Barneveld) van 14 tot 16 februari 2020. Stichting Volksmuziek Nederland kan je verder helpen.
Naast informatieve en gezellige lessen, waar je de kneepjes van het Ierse muziekvak leert, kun je 's avonds in de 'pub' het geleerde in praktijk brengen en meedoen met de sessie onder het genot van een Iers pintje.

Maria van Doorn mailt: We hebben nog enkele plekken vrij op ons internationaal podium waar je jezelf als muzikant of je nieuwe duo/band kunt presenteren. Dit 4e jaar van het Talentpodium gebruiken we voor het eerste jaar de grote zaal van Het Klooster. Heb je interesse dan kun je je aanmelden voor ons Talent Podium op 3 november. Het Iers sessie festival www.ierssessiefestivalnuenen.nl vindt plaats verspreid over 6 cafés in Nuenen bij Eindhoven.

De in Nederland wonende Noorse snarenvirtuoos Michael Krumins biedt een 5-snarige Morgan banjo te koop aan. Hij mailde ons: Michael Krumins puts his 5 string Morgan banjo for sale The most popular and one of the most versatile banjos.

De Ierse band Kila speelt van 19-24 november 2019 in België. De laatste keer dat ze in ons land te zien waren was in 2001, op het Folkwoods festival in Eindhoven, dat helaas ter ziele is. Paul Verdonk stuurde een oproep, hij wil ze graag hier zien en ook het management van Kila bevestigt dat de groep graag in Nederland wil spelen als ze toch in de buurt zijn.

Stichting Volksmuziek Nederland organiseert het workshopweekend Venster op het Oosten van 13 t/m 15 september 2019. Je kunt je inschrijven voor klezmer, Griekse muziek, zang met liederen uit de landen van de Zijderoute of je kunt deelnemen aan de masterclass voor duo’s en trio’s. Voor het spelen van volksmuziek/folk kunnen alle akoestische instrumenten gebruikt worden.

Vera Rovers stuurde de volgende oproep: Woon je in Utrecht of omgeving en zou je graag willen meespelen in een wereldmuziekorkest? De Noordooster is op zoek naar nieuwe leden!

Van 17 t/m 19 mei vindt het Ophelia Festival 2019 plaats in Dilsen-Stokkem (B). Een workshopweekend voor en door vrouwen georganiseerd door Jorunn Bauweraerts (Laïs). Met workshops van o.a. Nikkie Van Lierop, Valentina Nigro, Jorunn Bauweraerts,...

Jocelyn Micklei stuurt de volgende oproep: Ik ben gitariste en zangeres (48) en ben op zoek naar een gitariste die ook makkelijk 2e stem zingt of lead en die ook de fingerpicking stijl goed beheerst om samen covers te doen van het duo Good Harvest, of andere folk singer-songwriter nummers om te bouwen naar 2 stemmige zang en fingerpicking stijl gitaarspel.

Lavinia Burke stuurt de volgende oproep: Ik zoek een gitarist van een beetje rond mijn leeftijd (40) die het leuk zou vinden om mijn te begeleiden met mijn reels & jigs op de harp. Utrecht/ omgeving. Gewoon voor de leuk, en zo blijf ik gemotiveerd om te oefenen. Eventueel met als doel ergens optreden of een keer meespelen in een sessie. Als we een groot succes worden is het misschien wel leuk om uit te breiden met meer muzikanten, bv. een bodhránspeler. Dromen mag!