Gerard Bouman stuurde het volgende bericht: Wegens het overlijden van onze gitarist/zanger Victor, willen we na ruim 5 maanden een doorstart maken. Daarom zijn we op zoek naar een gitarist/zanger die thuis is in de Ierse-, Schotse- en Engelse folkmuziek. Zingen is een pre maar geen must; we zingen allemaal. We zoeken iemand die een goede basis kan leggen onder uptempo en rustige songs en die jigs & reels kan laten swingen.

Lijnis Nelemans stuurde de volgende oproep:
Hallo,
Ons volksdansbalorkest Yargon heeft de coronacrisis niet overleefd. (We waren eigenlijk ook vóór de coronacrisis al aan het zoeken naar een voor ons allemaal werkende formule en bas-loos.) We zijn begin juni bij elkaar gekomen en hebben geïnventariseerd hoe ieder van ons na een jaar "pauze" verder wilde. De slotsom is dat Ruud, Kees-Jan en ik graag weer deel zouden uitmaken van een volksdansbalorkest dat een keer of 10 à 15 per jaar optreedt en ongeveer om de 2 weken repeteert. Liefst in de omgeving Arnhem.

Ellen Oomen mailt: Wereldmuziekband Samusa zoekt een violist(e) of accordeonist(e), omgeving Arnhem. We spelen van tango en Klezmer, tot bossa, flamenco, Americana en samba. Niveau: gevorderde amateur.

David Egter van Wissekerke en zijn band Songbird zijn op zoek naar Ernst en Ria Verbeek, die in het verleden folkconcerten en -festivals organiseerden in Vlaardingen. Hoewel elders op deze site een Mooiste Momenten-bericht staat dat dit paar heeft aangeleverd in 2004 en enkele berichten over folkclub Hard Times, kunnen wij geen verdere gegevens terugvinden in ons archief. Wie kan helpen?

Marieke Oortwijn mailt: Van vrijdagavond 25 t/m zondagmiddag 27 september organiseert Stichting Volksmuziek Nederland het workshopweekend Venster op het Oosten. Er wordt lesgegeven in Griekse muziek, Gipsy balkan, klezmer en er is een masterclass voor kleine ensembles. Dit jaar onder leiding van twee docenten met nog meer mogelijkheden voor persoonlijke- en instrument gerichte aandacht.

Gerard Bouman mailt: Wij (viool/mandoline/zang, gitaar (electrisch)/zang, bas/zang) zoeken medemuzikanten om een folkrock band te starten in de stijl: Fairport Convention, Five Hand Reel, Hedgehoc Pie, Steeleye Span.

Kelly van der Heijden mailt: Graag zou ik in contact komen met gevorderde muzikanten die graag eigen muziek willen schrijven en opnemen. Qua stijl zal het een mix worden van pop, folk/wereldmuziek, funk en wellicht enkele klassieke invloeden.

Heb je niet meteen een avondvullend programma, maar wil je wel aan het publiek laten zien wat je muzikale talenten zijn? Onder de naam ‘Sylvester Special’ organiseert FolkPodium Zeist op 29 december a.s. een Open Podium. Aanmelden kan tot 15 december 2019. FolkPodium Zeist mailt:

Jenny van Diggelen mailt: Ben je gek van Ierse muziek, wil je het graag leren spelen, maar kom je er niet uit met bladmuziek en YouTube filmpjes, kom dan naar De Glind (bij Barneveld) van 14 tot 16 februari 2020. Stichting Volksmuziek Nederland kan je verder helpen.
Naast informatieve en gezellige lessen, waar je de kneepjes van het Ierse muziekvak leert, kun je 's avonds in de 'pub' het geleerde in praktijk brengen en meedoen met de sessie onder het genot van een Iers pintje.

Maria van Doorn mailt: We hebben nog enkele plekken vrij op ons internationaal podium waar je jezelf als muzikant of je nieuwe duo/band kunt presenteren. Dit 4e jaar van het Talentpodium gebruiken we voor het eerste jaar de grote zaal van Het Klooster. Heb je interesse dan kun je je aanmelden voor ons Talent Podium op 3 november. Het Iers sessie festival www.ierssessiefestivalnuenen.nl vindt plaats verspreid over 6 cafés in Nuenen bij Eindhoven.

De in Nederland wonende Noorse snarenvirtuoos Michael Krumins biedt een 5-snarige Morgan banjo te koop aan. Hij mailde ons: Michael Krumins puts his 5 string Morgan banjo for sale The most popular and one of the most versatile banjos.

De Ierse band Kila speelt van 19-24 november 2019 in België. De laatste keer dat ze in ons land te zien waren was in 2001, op het Folkwoods festival in Eindhoven, dat helaas ter ziele is. Paul Verdonk stuurde een oproep, hij wil ze graag hier zien en ook het management van Kila bevestigt dat de groep graag in Nederland wil spelen als ze toch in de buurt zijn.

Stichting Volksmuziek Nederland organiseert het workshopweekend Venster op het Oosten van 13 t/m 15 september 2019. Je kunt je inschrijven voor klezmer, Griekse muziek, zang met liederen uit de landen van de Zijderoute of je kunt deelnemen aan de masterclass voor duo’s en trio’s. Voor het spelen van volksmuziek/folk kunnen alle akoestische instrumenten gebruikt worden.

Vera Rovers stuurde de volgende oproep: Woon je in Utrecht of omgeving en zou je graag willen meespelen in een wereldmuziekorkest? De Noordooster is op zoek naar nieuwe leden!

Van 17 t/m 19 mei vindt het Ophelia Festival 2019 plaats in Dilsen-Stokkem (B). Een workshopweekend voor en door vrouwen georganiseerd door Jorunn Bauweraerts (Laïs). Met workshops van o.a. Nikkie Van Lierop, Valentina Nigro, Jorunn Bauweraerts,...

Jocelyn Micklei stuurt de volgende oproep: Ik ben gitariste en zangeres (48) en ben op zoek naar een gitariste die ook makkelijk 2e stem zingt of lead en die ook de fingerpicking stijl goed beheerst om samen covers te doen van het duo Good Harvest, of andere folk singer-songwriter nummers om te bouwen naar 2 stemmige zang en fingerpicking stijl gitaarspel.

Lavinia Burke stuurt de volgende oproep: Ik zoek een gitarist van een beetje rond mijn leeftijd (40) die het leuk zou vinden om mijn te begeleiden met mijn reels & jigs op de harp. Utrecht/ omgeving. Gewoon voor de leuk, en zo blijf ik gemotiveerd om te oefenen. Eventueel met als doel ergens optreden of een keer meespelen in een sessie. Als we een groot succes worden is het misschien wel leuk om uit te breiden met meer muzikanten, bv. een bodhránspeler. Dromen mag!

 Van 5 t/m 7 april wordt er in Sint-Michielsgestel (naast Den Bosch) weer een workshopweekend georganiseerd door de Stichting Draailier & Doedelzak. Dit weekend is een aanrader voor iedereen die van zingen of van muziek maken houdt. Naast cursussen voor draailier en doedelzak en optredens, bal en sessies zijn er ook workshops nyckelharpa, trekharmonica, samenspel en zang. Inschrijven kan vanaf donderdag 24 januari 2019, 20:00 uur.

Op zaterdag 23 maart is er een optreden van het gyspy jazz kwartet van Lollo Meier in Restaurant d'Moriaan in Warmenhuizen. Voorafgaand aan dat concert is er 's middags vanaf 15:30 uur een workshop voor gitaarliefhebbers.

Leopold Wijdeveld stuurt de volgende oproep: Saxofonist zou graag eens wat experimenteren met folk / ierse / arabische of afrikaanse muziek. Heb ervaring in diverse muziekstijlen maar folk niet. Ik speel alle typen saxofoon.